Club Budokan Penedès c/st Juliá 24 Vilafranca del Penedès 08720 (Barcelona) tlf: 686128518 e-mail:Perecalpe@gmail.comPatronat

Web dissenyada per Kopiller

KYUDO
 
Professor:
 
Sergi Ferrando (2º Dan Kyudo)
 
 
 
que literalment significa "camí de l'arc", és l'art japonès de l'arqueria. És un art marcial japonès (gendai Budó); que no es te de confondre amb el Yabusame, que és el tir amb arc a cavall, ni amb el Kyu Jutsu, que és únicament la tècnica del tir. és practicat per homes i dones de totes les edats. El kyūdō és un esport curiós en el sentit que una persona pot dominar l'art als 90 o fins i tot els 100 anys d'edat.
 
 
 
 
 
Proposit del Kyudo
 
En la seva forma més pura, el kyūdō és practicat com un art i busca el desenvolupament moral i espiritual de l'individu. Molts arquers ho veuen com esport, però l'objectiu que els més devots practicants esperen assolir és "Seisho seichu", "tir correcte és cop correcte". Al kyūdō, el desitjat és l'acció única d'expansió ( "nobiai") que resulta en un tir alliberat naturalment. Quan l'esperit i el balanç del tir són correctes, el resultat és que la fletxa arriba al blanc. Abandonar-se a si mateix completament en el tir és l'objectiu espiritual.